Yemen'in güneyindeki çatışmalarda 30 kişi öldü

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Yemen'in güneyindeki Aden'de devrik lider Mansur Hadi'ye Cumhurbaşkanlığı güvenlik güçlerine ait kampta yaşanan çatışmalarda en 30 kişinin hayatını kaybettiği bildiridi.

Daha önce Arap Koalisyonu tarafından 'geçici başkent' olarak ilan edilen Yemen'in güneyindeki Aden kentinde, Suudi Arabistan destekli Abdurrabu Mansur Hadi'ye sadık güçler ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) destekli ayrılıkçı Güney Geçiş Konseyi'ne bağlı milisler arasındaki çatışmalar 3. gününe girdi.

Yerel kaynaklara göre, Hadi'ye sadık Cumhurbaşkanlığı güvenlik güçlerine ait bir kampta çıkan çatışmalarda en az 30 kişi hayatını kaybetti.

Kentte bulunan askeri bir hastaneden bir kaynak ise, Sputnik'e açıklamasında çatışmalarından başlangıcından bu yana en az 8 kişinin hayatını kaybettiğini ve 61 kişinin de yaralandığını bildirdi. 

Geçtiğimiz saatlerde AFP, kentteki çatışmalarda 6 sivilin hayatını kaybettiğini bildirmişti.

Yemen

FOTO: REUTERS / STRİNGER

Yerel makamlardan bir kaynak, yaptığı açıklamada "Aden'in kuzeyindeki Dar Sad semtine düşen havan mermileri 1'i çocuk 3 kişinin ölümüne, 10 kişinin yaralanmasına yol açtı" ifadelerini kullanmıştı.

Aynı kaynak, kentin Şeyh Osman semtindeki bir banka binasının yakınlarına düşen bir havan mermisinin 3 kişinin yaralanmasına neden olduğu bilgisini vermişti.

(Reuters ve Sputnik)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.