Washington Post: "ABD, Avrupalı müttefikleriyle Suriye'nin kuzeyinde tampon bölge kurmayı planlıyor"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Washington Post (WP) gazetesinin haberine göre ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), henüz hiçbir ülke birlik göndermeyi önermese de, Suriye'nin kuzeydoğusunda tampon bölge kurma planları üzerinde çalışmaya başladı. Plana göre Avrupalı ülkelerin 1500 asker göndereceğini belirten kaynaklar, bunun gerçekleşmesi halinde Trump'ın 200 ABD askerini bu bölgede bırakmak istediğini söyledi.

'İNGİLTERE, FRANSA VE ALMANYA'NIN YER ALMASI BEKLENİYOR'

WP'un bu haberinde, "ABD'li birlik, keşif, komuta ve idare konularında yardım sunacak. Şu an için NATO bayrağı altında yeni bir misyonun kurulup kurulmayacağı belli değil ancak İttifak içinden İngiltere, Fransa ve Almanya'nın tampon bölgede yer alması bekleniyor" şeklinde vurgu yapılarak, ABD'li Senatör Lindsey Graham'in Münih Güvenlik Konferansı'nda yaptığı söz konusu planla ilgili açıklaması da aktarıldı.

Graham'ın açıklamasında, "Başkan Trump sizden yardım talep ettiğinde, 'evet' diyeceğinizi umuyorum. Planı Trump'la konuştum. ABD'li yetkililer konferans sırasında Avrupalı müttefiklerini plana dahil olmaya çağıracak" dediğinden de bahsedilerek, Eğer bir eylem planları olmazsa, Türkiye'nin Suriye'ye girerek YPG'ye karşı operasyon düzenleyeceğini ve bu süreçte Batı'nın Suriye'de büyük bir iş çıkaran Kürt güçleri korumaktan sorumlu olduğunun altını çizdi.

Foto: Reuters

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.