Türkiye’den Bosna Hersek’e destek sözü

Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, Türkiye’nin Bosna Hersek ve Sırbistan’ın başkentlerini birbirine bağlayacak Saraybosna-Belgrad otoyolu projesine desteğinin tam olduğunu açıkladı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin teklifiyle gündeme gelen ve gerçekleştirilebilmesi için Türkiye’nin finansman desteği sağlamayı taahhüt ettiği projeye ilişkin olarak Sırbistan İnşaat, Trafik ve Altyapı Bakanı Zorana Mihajloviç, Bakan Zeybekci’ye bir mektup göndererek Sırbistan ve Bosna Hersek’in bölge için büyük anlam taşıyacak bu altyapı projesi için hazır olduklarını ifade etmişti. Sık sık ikili ilişkilerindeki gerginliklerle gündeme gelen iki Balkan ülkesinin başkentlerini birbirine bağlayacak otoyol projesi ile ilgili olarak Bosna Hersek Haberleşme ve Ulaştırma Bakanı Ismir Jusko ile bir kez daha bir araya gelen Büyükelçi Koç, Türkiye’nin Bosna Hersek ve Sırbistan’a verdiği sözlerin arkasında olduğunu ve bölgede refah ve istikrarı destekleyecek proje için Türkiye’nin desteğe hazır olduğunu ifade etti.

Projeye desteğinden ötürü Büyükelçi Koç’a teşekkürlerini sunan Bakan Jusko, önümüzdeki dönemde otoyol inşasında çalışacak firmalar ve Sırbistan hükümeti ile toplantılar gerçekleştirerek süreci hızlandıracaklarını açıkladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.