‘Türkiye, Rusya ve İran, ABD’nin saldırganlığını durdurabilir’

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rusya, Türkiye ve İran arasındaki yakınlaşmanın tüm bölgenin ekonomik kalkınmasına yardımcı olduğunu belirten İranlı uzman Hasan Hanizade, her birisi ABD’nin yaptırımına uğrayan bu üç ülkenin Washington’un saldırgan ve mantık dışı davranışına ciddi direniş gösterebildiğini kaydetti.

Shabestan'a röportajında Rusya, Türkiye ve İran liderlerinin 7 Eylül'de yapılması beklenen zirvesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Hanizade, "Önümüzdeki zirve, bölgede Amerika'nın 'fahiş' iştahlarına karşı durmaya hazır gücün oluştuğunu gösteriyor" dedi.

ABD'nin İran, Türkiye ve Rusya'ya uyguladığı yaptırımlara işaret eden İranlı uzman, "(ABD Başkanı Donald) Trump'ın bu ülkelerle diyalogdaki saldırgan ve mantık dışı davranışı dünyada ciddi direnişle karşılaştı. Üç ülke arasındaki yakınlaşma, tek taraflı yaptırımların yıkıcı sonuçlarını zayıflatabilecek yeni bloğu oluşturuyor" diye konuştu.

İran, Türkiye ve Rusya'nın, bölgenin kalkınmasına yardımcı olacak ve ABD'nin baskısına yer bırakmayacak yeni ekonomik ve politik alan oluşturmakta olduğunu dile getiren Hanizade, "İran, Türkiye ve Rusya'nın Ortadoğu'daki çabaları dışında, bu üç ülke arasındaki yakınlaşma, bölgenin ekonomik refahına da yol açacak. Tüm bunlar, Amerika'nın dışlanmasına eşlik edecek" diye kaydetti. Kaynak: Sputnik

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.