Trump Yahudi üniversite öğrencileri için koruma kanunu çıkarttı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

ABD Başkanı Donald Trump üniversitelerdeki Yahudi öğrencilerin son zamanlarda karşılaştıkları antisemitizme karşı Başkanlık Kararnamesi imzaladı.

Başkanlık Kararnamesi ABD’de anayasa gereği  başkanın tek imzası  ile çıkarttığı kanun olarak biliniyor.

İmzalanan kararnamenin bir benzerinin hem Demokrat hem de Cumhuriyetçilerin ortak desteği ile yakında Kongre’den de çıkması bekleniyor. 

Çarşamba günü Beyaz Saray’da törenle imzalanan Kararname ile ABD Devletinin, Yahudiliği, hem bir ırk, hem bir ulus, hem de bir din olarak tanıması kanun oldu.

Dolayısı ile kampüslerde artık İsrail aleyhtarlığını bahane ederek yapılan gizli-antisemitizm savcılar tarafından ırkçılık ve Yahudiliğe karşı nefret söylemi olarak nitelenebilecek. Aynı şekilde üniversite tüzel kişiliklerinin de karıştığı antisemit hareketlerden sonra üniversitenin finans kaynakları devlet tarafından kesilebilecek.

Trump, yardımsever işadamı Robert Kraft ve bir grup Kongre üyesinin de hazır bulunduğu imza töreninde yaptığı konuşmada, Kongre’nin benzer kanunu çıkarmak için halen ayak sürttüğünü belirtti ve “Ne engel var önlerinde bir türlü yapamıyorlar işte” dedi.

Kanunun öncelikle kampüslerde son zamanlarda faal olan Filistin destekçisi BDS örgütünü hedef alacağı gelen haberler arasında.  BDS son zamanlarda kampüslerde yaptığı faaliyetlerde Yahudi öğrencileri hedef  göstermişti. (Şalom)

Anahtar Kelimeler:
ABDTrumpYahudi Öğrenciler
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.