Suriye ordusu İdlib operasyonuna başladı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Suriye güçlerinin İdlib'de beklenen operasyona başladığı bildirdi. Kısa bir süre önce Sputnik'e konuşan Suriye hükümeti güçlerinden bir kaynak, 'on binlerce teröristin' bulunduğu İdlib'e geniş çaplı bir operasyona hazırlandıklarını bildirmişti.

İdlib

© REUTERS / AMMAR ABDULLAH

Basında çıkan haberlere göre, Suriye Ordusu ülkenin kuzeydoğusundaki İdlib vilayetinde 'terörist' unsurlara bir dizi saldırı düzenledi. Saldırı, Suriye ordusunun militanları silah bırakmaya ve hükümetin isteklerini kabul etmeye çağırdığı broşürler bırakmasıyla gerçekleşti.

Broşürde şu mesaj verildi: "Savaş sona yaklaşıyor. Suriye'deki halkımızın yaptığı gibi, sizi yerel uzlaşmalara katılmaya çağırıyoruz. Suriye Arap Ordusu ile işbirliğiniz sizi militan ve teröristlerin egemenliğinden kurtaracak ve koruyacak. Sizin ve ailenizin hayatlarınızı koruyacak.”

Saldırı Rusya'nın Suriyeli Uzlaşma Merkezi başkanı Binbaşı General Alexei Tsygankov'un, İdlib'de faaliyet gösteren militanların Suriye'deki yerleşim yerlerini "son 24 saat içinde" bombalamaya devam ettiklerini söylemesinden birkaç gün sonra geldi.

Daha önce Suriye Arap Haber Ajansı (SANA), hükümet birliklerinin, ülkenin batısındaki ve güneybatısındaki Hama ve Suwayda eyaletlerine de teröristlere operasyon yapmaya devam ettiğini bildirdi.

ORDU MİLİTANLARI SİLAH BIRAKMAYA ÇAĞIRMIŞTI

Suriye ordusu bölgeye havadan bildiri atarak militanları silah bırakmaya ve hükümetin taleplerini kabul etmeye çağırmıştı.

İdlib aralarında El Kaide bağlantılı Heyet Tahrir'uş Şam ve ÖSO'nun da olduğu militan örgütlerin kontrolünde.

Hama ve Süveyde'de de operasyonlarını sürdüren Suriye güçleri, bölgedeki IŞİD varlığına son vermeyi planlıyor.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada İdlib'in geri alınmasının öncelikleri haline geldiğini söylemişti.

Kaynak: Sputnik

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.