Suriye'nin Süveyde kentinde saldırılar: En az 38 ölü

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Suriye resmi medyası ülkenin güneybatısındaki Süveyde kentinde yaşanan bir dizi intihar saldırısı ve çatışmada en az 38 kişinin öldüğünü, 37 kişinin da yaralandığını duyurdu.

İsrail bayrağı

© SPUTNİK / VLADİMİR ASTAPKOVİCH

Suriye resmi televizyonu El İhbariye Süveyda vilayetinin aynı ddaki başkenti Süveyde'deki bir sebze marketi ve işlek bir meydanda intihar saldırıları yaşandığını aktardı.

El İhbariye bindiği motosikletle birlikte üzerindeki patlayıcıyı infilak ettiren saldırganın ardından ikinci intihar saldırısının işlek bir meydanda yaşandığını belirtti. 

Süveyde Valisi Amer al-Eshi güvenlik güçlerinin takip ettiği 2 diğer intihar bombacısını öldürüldüğünü, 3. saldırganın da yakalandığını aktardı.

SANA, IŞİD militaaanlarının Süveyde'nin kuzeydoğusundaki 3 köye saldırı düzenlediğini de duyurdu.

Devlet televizyonuna konuşan bir sağlık yetkilisi Süveyde ve köylerindeki saldırılarda toplamda 38 kişinin öldüğünü, 37 kişinin de yaralandığını söyledi.

Muhaliflere yakın Londra merkezli Suriye İnsan Haklarını Gözlemevi ise Süveyde kenti ve köylerindeki saldırlarda 28'i hükümete bağlı güçler  olmak üzere 56 kişinin öldüğünü öne sürdü.

Çoğunlukla Dürzilerin yaşadığı hükümet güçlerinin kontrolündeki bölgede bu tarz saldırılar nadiren yaşanıyor. 

Kaynak: Sputnik

Kaynak: Sputnik

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.