Suriye'de 689 medya çalışanı yaşamını yitirdi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Suriye'de Mart 2011'den bu yana 689 medya çalışanının hayatını kaybettiğini bildirdi. SNHR, Suriye'de öldürülen medya çalışanlarına ilişkin yayımladığı raporunda, Mart 2011'den bu yana 8'i yabancı 689 medya çalışanının katledildiğini kaydetti.

Raporda, Esed hükümeti ve destekçilerinin iç savaşın başlamasından bu yana 5'i yabancı gazeteci toplam 543 medya çalışanını öldürdüğü,  Eylül 2015'te hükümete destek vermek için Suriye'ye müdahale eden Rus güçleri 19 medya çalışanını katlederken, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin saldırılarında ise bir basın çalışanının öldüğü belirtildi.

Yine aynı rapora göre IŞİD 3'ü yabancı toplam 64, rejim karşıtı silahlı grup Heyet Tahrir Şam 5, askeri muhalifler 25, kimliği belirtilmeyen diğer gruplar ise 28 medya çalışanını öldürdü.

Raporda, Suriye'de iç savaşın başlamasından bu yana medya alanında 18'i yabancı toplam 418 kişinin tutuklu bulunduğu veya alıkonulduğu bildirildi. Şam hükümeti ve destekçileri 4'ü yabancı toplam 346 basın mensubunu tutukladı. IŞİD 8'i yabancı 48, YPG 7, askeri muhalifler 5'i yabancı 14, Heyet Tahrir Şam ise 1'i yabancı 3 medya çalışanını alıkoydu.

Kaynak: Rüdaw / K. Irak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.