Sudan’da askerlerin saldırısında ölenlerin sayısı 113’e yükseldi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Sudan’da güvenlik güçlerinin oturma eylemi yapanlara yönelik Pazartesi günü başlattığı operasyonda ölenlerin sayısı Sudan Doktorları Merkez Komitesine göre 113’e yükseldi.

Komitenin Facebook’ta yaptığı paylaşımda, “Askeri Konsey milislerince 5 kişinin daha öldürüldüğünü üzülerek bildiriyoruz. Biri Hartum’da, (3 Haziran katliamı mağdurlarından biriydi ve yoğun bakımdaydı) dördü de Port Sudan şehrinde. Son ölümlerle birlikte ölü sayısı 113’e yükseldi” denildi.

5 kişinin Perşembe günü hayatını kaybettiği, ancak internete erişim sıkıntısı ve sıkı güvenlik önlemleri sebebiyle açıklamayı bugün yapabildiğini belirten grup, Askeri Konsey’in kendilerine büyük baskı uyguladığını da yazdı.

SUDANLI YETKİLİLER ÖLÜ SAYISINI YALANLADI

BBC Türkçe’nin geçtiği habere göre, Sudan’daki muhalif gruplar arasında yer alan doktorlar ölü sayısı ile ilgili düzenli bilgi paylaşıyor ancak bu bilgiler Sudanlı yetkililer tarafından yalanlandı. Perşembe günü bir Sudanlı yetkili "sadece 46 kişinin öldüğünü" duyurdu. Bazı eylemcilerin kendilerini Acil Destek Güçleri askeri gibi göstererek sivillere şiddet uyguladığını, böylece grubun adını kötüye çıkarmaya çalıştığını iddia etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.