Rusya'nın yeni Başbakan adayı belli oldu

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rusya’da hükümetin istifasının ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Federal Vergi Servisi Başkanı Mihail Mişustin’i Başbakanlık için önerdi.

QHA (Kırım Haber Ajansı)'nın verdiği habere göre, Kremlin’in basın servisinden yapılan açıklamada, “Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mihail Mişustin ile bir görüşme düzenleyerek ona Başbakanlık görevini teklif etti. Başkan Putin, onay aldıktan sonra Mişustin’i Başbakanlık görevine önerdi.” diye bildirildi.

Putin’in Mişustin’le ilgili adaylık teklifine yönelik oylama, yarın Rusya Devlet Dumasında gerçekleştirilecek. Daha önce Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev’in istifa ettiği bildirilmişti.

1966 yılında Moskova’da doğan Mişustin, 2010’dan bu yana Rusya Federal Vergi Servisi başkanlığı görevini yürütüyordu.

RUSYA’DA HÜKUMET İSTİFASI

Rusya Federasyonu Başbakanı Dimitri Medvedev, 15 Ocak 2020’de hükumetin istifa edeceğini açıkladı. Yeni hükumeti Devlet Başkanı Vladimir Putin’in belirleyeceği bildirilmişti.

Anahtar Kelimeler:
RusyaPutinMihail Mişustin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.