Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan "Suriye'de Güvenli Bölge" açıklaması

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’nin kuzeyinde kurulması planlanan güvenli bölgeye ilişkin değerlendirmede bulunarak “Ankara bu isteğinde çok haklı çünkü şu an ABD’nin kontrolündeki bölgeden sızan teröristler yüzünden sıkıntı yaşıyor” yorumunu yaptı.

Birleşmiş Milletler (BM) 74. Genel Kurulu açılışı için New York’ta bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, gazetecilerin çeşitli sorularını yanıtladı.

Amerika Kürtleri Kullanıyor

Suriye’nin kuzeyinde kurulması öngörülen  güvenli bölge ve Türkiye ile ABD müzakerelerine ilişkin soruya ”Ankara bu isteğinde çok haklı. Çünkü şu an ABD’nin kontrolündeki bölgeden sızan teröristler yüzünden sıkıntı yaşıyor” yanıtını verdi.

Suriye’nin toprak bütünlüğü söz konusu olduğu için güvenli bölge konusuna ”kayıtsız” kalmadıklarını ve her iki ülkeyle de temasta olduklarını vurgulayan Lavrov, ”Amerikalıların bölgedeki Kürtleri kullandığını” ve ”öz yönetim organları oluşturmak için somut adımlar atıldığını” söyledi. (QHA)

Anahtar Kelimeler:
SuriyeGüvenli BölgeLavrov
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.