Rusya'da Putin'in "Anayasa Değişikliği" referandumuna karşı protesto!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rusya’nın başkenti Moskova’da “Belorusskaya” metro istasyonu yakınında Putin’in görev süresini uzatacak olan anayasa değişikliklerine karşı protesto düzenlendi. 

Levuy Front hareketi tarafından düzenlenen eylemde aktivistler, “Putin’in devlet başkanlığı süresinin sıfırlanmasına karşıyız! Sizi kandırdılar!” pankartlarını açtı. Free Europe’un aktardığına göre, polisler, eylemde fotoğraf çeken bir aktivisti gözaltına aldı. Daha sonra polislerin, aktivistlere karşı protokol düzenlediği bildirildi.

Aynı zamanda, St.Petersburg’ta bazı aktivistler de, Anayasa Mahkemesi önünde gösteri düzenledi. Aktivistler, Rusya’daki anayasa değişikliklerini tanıyan mahkeme kararını yasa dışı olduğunu kaydetti. (QHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.