Prens Charles Kudüs’te büyükannesinin mezarını ziyaret etti

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İngiliz tahtının veliahtı Prens Charles, Kudüs’ün Zeytin Dağı bölgesindeki kilisede büyükannesi Prenses Alice için dua etti ve mezar ziyareti yaptı.

Şalom'un haberine göre Charles basına yaptığı açıklamada, büyükannesi Prenses Alice’in 2. Dünya Savaşı’nda bir grup Yahudi’yi Atina’da saklamasından dolayı gurur duyduğunu da belirtti. 

Prenses Alice’in naaşı, vefatından sonra Kudüs’ün Zeytin Dağı bölgesinde bulunan Rus Ortodoks Kilisesi St. Mary Magdalene’nın bahçesine gömülmüştü. 

Galler Prensi Charles ziyareti sırasında herhangi bir resmi  açıklama yapmadı ancak ziyareti Kudüs’te düzenlenen Holokost Forumu sırasında yapması ile dikkat çekti.  Charles, Kudüs’teki  Holokost Müzesi Yad Vaşem tarafından Uluslararası Dürüst Ünvanı ile onurlandırılan büyükannesinin hayatının her zaman kendisi için bir ilham kaynağı olduğunu  belirtti.

1885 yılında Battenberg’de sağır ve nörolojik problemlerle  doğan Prenses Alice tüm hayatını dünyadaki fakirlik, hastalıkla mücadeleye ve mültecilere yardıma adamıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.