Papazlar da zıvanadan çıktı; Papa  Franciscus, "Kiliselerdeki cinsel istismar mutlaka rapor edilecek"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Sky News'in paylaştığı habere göre Katolik dünyasının ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa  Franciscus, Katolik kiliselerindeki tüm rahip ve rahibelere herhangi bir cinsel istismar şüphesini bildirmelerini zorunlu kılan bir kural ilan etti.

Papa'nın bu kuralı çerçevesinde, dünya genelindeki bir milyondan fazla rahip ve rahibe, bu cinsel istismar ve tacize yönelik şüphelerini doğrudan kilisiye bildirmekle yükümlü olacak. Ancak olayı polise rapor etmek zorunda olmayacak. Yeni kural, cinsel istismara uğramış kişilerin veya bu kişileri temsil edenlerin durumu doğrudan Vatikan'a bildirmelerine olanak verirken, papazlar da bundan sonra cinsel istismarı bildiren kişi ya da kişilerin sessiz kalmasını talep edemeyecek. Bu soruşturmalar için de Kilise'nin özel bir fon ayırdığı da belirtiliyor.

Rapor edilmesi gereken cinsel istismar suçları da şu şekilde sıralandı: küçük yaştaki veya kendini koruyamayan bir kişiye cinsel taciz; bir kişiyi şiddet yoluyla tehdit veya istismar etme; cinsel istismarı başlatma veya devam ettirme; çocuğa yönelik cinsel istismar olayını yayma, işleme ve üretme; çocuk yaştaki veya kendini koruyamayan birini pornografik bir eyleme zorla ikna etme.

Kurala göre her piskoposluk bölgesinin 1 Haziran 2020 yılına kadar cinsel taciz iddia ve şüphelerini rapor edebilecekleri bir sistem kurmaları istenecek. (Skynews)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.