Pakistan Eski Başbakanı Navaz Şerif’e 10 yıl hapis cezası

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Pakistan Yüksek Mahkemesi, eski Başbakan Navaz Şerif’in gıyabında yürütülen yolsuzluk davasında 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. Geçen yıl mahkeme, yolsuzluk iddialarına karıştığı gerekçesiyle Navaz Şerif’in başbakanlık görevinden uzaklaştırılmasına ve ömür boyu siyasetten men edilmesine karar vermişti.

Navaz Şerif’in avukatları söz konusu kararı, 25 Temmuz seçimleri için kampanya yürüten partisine darbe vurmak amacıyla verildiğini savundu. AFP’ye verdiği demeçte Savunma avukatı Muhammad Aurangzeb, “Şerif, Londra’da lüks gayrimenkuller satın aldığı için 10 yıl hapis ile 8 milyon sterlin para cezasına çarptırıldı” dedi.

Savcı Serdar Muzaffer ise mahkemenin, federal hükümetin Londra’nın Mayfair bölgesindeki mülke el koyması için emir verdiğini duyurdu. Hakkındaki suçlamaları “siyasi maksatlı” diyerek reddeden eski Başbakan, kanser tedavisi gören eşi ile birlikte Londra’da olduğu için kararın ertelenmesini talep etmişti. Öte yandan Şerif’in ailesi ve destekçileri, yolsuzluk suçlamalarını defalarca reddederek, Navaz’ın, ordu komplosunun kurbanı olduğu görüşündeler.

Kamuoyunda “Avenfield” adıyla bilinen dava, 2015’te Panama belgeleri ile ortaya çıkan yolsuzluk iddialarına dayandırılıyor. Karar, 25 Temmuz’da yapılacak genel seçimlere kısa süre kala verilmesi dikkat çekti. Navaz Şerif, başkanı olduğu Pakistan Müslümanlar Birliği’ni, parti kampanyasını yürüten kardeşi Şahbaz Şerif’e bıraktı.

Kaynak: Rüdaw TV - K.Irak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aliş Güven 6 yıl önce

Yediklerinin hesabını versin bakalım.

Avatar
Ayşe M. 6 yıl önce

Hak hukuk rasgele, Pakistan halkı bunlardan az çekmedi.