New Jersey'de Festivale Silahlı Saldırı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Amerika Birleşik Devletleri'nin New Jersey eyaletinde her yıl düzenlenen geleneksel bir festivale gelen 2 kişi kalabalığın üstüne ateş açtı. Saldırıda 22 kişi yaralanırken, saldırganlardan biri Polis tarafından öldürüldü. Diğeri ise gözaltına alındı.

Olay Pazar günü öğleden sonra Art All Night Trenton 2018 festival alanında meydana geldi.1 g,ün süren festival alanına binlerce kişi katılırken, öğleden sonra silah sesleri duyuldu. Silah sesleri paniğe neden olurken, binlerce kişi festivalin yapıldığı alandaki kapılara yöneldi. İzdiham nedeniyle 22 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. 

Mercer İlçe Savcısı Angelo Onofri, 2 kişi rastgele ateş açtı. En az 22 kişinin yaralandığı festivalde bazıları izdiham sırasında kapılarda sıkışarak yaralandığını belirtti. Şüphelilerden biri olan 33 yaşındaki bir adam bir polis memuru tarafından öldürüldü, diğeri ise tutuklandı.

Art All Night, Haziran ayında düzenlenen yıllık bir etkinlik. 900'den fazla sanatçı çalışmalarını sergilemekte ve katılımın onbinden fazla kişi olduğu belirtiliyor.

Trenton Belediye Başkanı Eric Jackson, "Bu sıradan bir sadlırı değil. Silah kontrolünün yeniden denetlenmesi ve düzenlenmesi gerekiyor. Bu halk sağlığı için çok önemli." dedi.

Kaynak: ABD Post

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.