Netanyahu'nun hükümet kurma yetkisi salı gecesi sona erecek

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Hükümeti kurma çabaları devam eden İsrail´de hem Başbakan Netanyahu hem de rakipleri son girişimlerde bulunuyorlar.

Yamina Partisi İsrail’in mart seçimlerinde sadece yedi sandalye kazanmasına rağmen, parti lideri Naftali Bennett potansiyel bir başbakan haline geldi. 

Binyamin Netanyahu pazartesi günü başbakan olarak kenara çekilmeye ve Bennett'in bir rotasyon anlaşmasıyla başbakanlık görevini yapmasına hazır olduğunu açıkladı. Bennett, Netanyahu’nun koalisyon kuracak oylara sahip olmamasından dolayı öneriyi reddetti.  

Şalom'da yer alan habere göre, Gelecek Partisi lideri Yair Lapid, İsrail Devlet Başkanı Reuven Rivlin'den hükümet kurma görevi kendisine vermesini beklediğini açıkladı. Lapid, aralarındaki herhangi bir rotasyon anlaşması yapılırsa Bennett'in ilk olarak başbakan olarak hizmet etmesine izin vereceğini belirtti. 

Channel 13 pazartesi gecesi, Lapid'in Bennett'e iki yıl üç aylık bir süre boyunca hizmet edeceği bir anlaşma ile başbakan olma teklifinde bulunduğunu bildirdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.