Neçirvan Barzani'den Türkiye'ye mesaj


BURSA ARENA / Haber Merkezi

IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, “Türkiye’yle ilişkilerimizi normalleştirmek için her şeyi yapacağız” dedi.

Kuzey Irak Bölgesinde Barzani'nin referandum dayatması ve sonucunda özellikle Türkiye, Irak, İran ve Rusya'nın birlikte hareket ederek bu referanduma tepki göstermesi, diğer yandan Türkiye'nin önce hava sahası ve gümrük geçişleriyle ilgili olarak Barzani aleyhinde adımlar atması sonucunda; IKYB'dan beklenilen yanıt gelmiş oldu.

Neçirvan Barzani referandum yapılacağı gün de verdiği beyanatında "Türkiye'nin bizi anlamasını bekliyoruz. Referandum asla 26 Eylül ile Kürdistan devletini ilan edeceğimiz anlamına gelmiyor" demişti.

Bu defa Barzani ailesinin haber kanalı olan RUDAW üzerinden bir açıklama yapan başbakan Neçirvan Barzani; "Türkiye ile ilişkilerimizin normale dönmesini istiyoruz, bunun için gereken herşeyi yapacağız" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.