Nasrullah: "IŞİD Washington Ürünüdür. Suriye Ordusu müttefiklerinin desteğiyle bölgeleri kurtardı"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Suriye Arap Ordusu ile aralarında direnişin de bulunduğu müttefiklerinin Suriye’deki bölgeleri IŞİD teröristlerinden kurtardıklarını ve tehlikesini kaydırdıklarını belirterek ABD’nin ise bölgedeki radikal örgütü ürettiğini vurguladı.

Şehit liderlerin yıl dönümünde bugün yaptığı konuşmasında Seyyid Nasrullah, IŞİD’e karşı en önemli çatışmaları Suriye Arap Ordusu ile yanında direniş ve müttefiklerinin yürüttüğünü vurguladı.

Nasrullah: “Amerikalılar Albukmal ve Deyrezzor’un kurtarılması ardından radikal IŞİD terör örgütünün tamamen ortadan kaldırılmasını menetti ve ömrünü 15 ay uzattı” diyerek IŞİD’e karşı savaşın uzun yıllar sürmesini istediklerine dikkat çekti.

Amerika Başkanı Donald Trump ile Amerikalı yetkililerin ABD’nin IŞİD terör örgütünü Irak’ta ürettiğini ve Suriye’ye uzandığını belirten Nasrullah, üst düzey generallerin açıklamalarının da eski başkan Barack Obama zamanındaki Amerikan yönetiminin IŞİD’i bulduğunu, destek istediğini ve sınırların önünde açılmasını istediğini ortaya çıkardıklarını söyledi.

Seyyid Nasrullah, “Amerikan nifakı hakkında bir şeyler söylemek istiyorum. Bir kaç saat içerisinde dünyada en büyük nifakçının yani Amerika Başkanı Donald Trump’ın IŞİD’in hezimetini ilan etmek için ortaya çıkacaktır” dedi.

Amerika ve İsrail’in yapmak istedikleri her şeyi geçmiş senelerde yaptıklarını ancak direnişin denklemleri üreterek zaferler aşamasına girip arkasında hezimetler kapısını kaptıyordu. Tekfirciler, Suudi, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn Rejimi, IŞİD destekçileri ve İsrail ile normalleşmeye giren herkes Amerikan projesinde edattan başka bir şey değildir” diye vurguladı.

Kaynak: SANA - Beyrut

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.