Mursi'nin cenazesi sabaha karşı Kahire'de defnedildi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Dün mahkeme salonunda hayatını kaybeden Mısır'ın eski cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin cenazesi sabaha karşı başkent Kahire'de defnedildi.

Reuters haber ajansına konuşan Mursi'nin oğlu Abdullah Muhammed Mursi, Mısırlı yetkililerin babasının memleketi olan El Adva köyünde bir cenaze töreni düzenlenmesine izin vermediğini belirtti.

Mursi'nin avukatı ise Fransız haber ajansı AFP'ye yaptığı açıklamada küçük bir cenaze töreni düzenlendiğini, törene Mursi'nin ailesinin katılımına izin verildiğini söyledi.

Mursi

Foto:REUTERS

Image captionMuhammed Mursi'nin defnedildiği mezarlığın girişinde sabah saatlerinde polis araçları bekliyordu.

2012'de halkoyuyla Mısı Cumhurbaşkanı seçilen, 2013 yılında darbeyle görevine son verilen Mursi, 67 yaşındaydı ve tutuklu olarak yargılanıyordu.

Adalet ve Kalkınma Partisi Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter'dan paylaştığı mesajlarda Mursi'nin sabaha karşı defnedilmesine tepki gösterdi ve "Darbecilerin elinde en acımasız silahlar ve yöntemler var ama Mursi'nin naaşından korkuyorlar" dedi.

İstanbul'da Mursi'nin gıyabında cenaze namazı kılındı.

Foto: ANADOLU AGENCY VİA GETTY

İstanbul'da Mursi'nin gıyabında cenaze namazı kılındı.

2013'te düzenlenen darbeyle devrilen Mursi, Mısır'da 'terör örgütü' ilan edilen Müslüman Kardeşler hareketine üye olmakla suçlanmış ve tutuklanmıştı.

Ülkede 2014'ten bu yana eski general Abdülfettah el Sisi Cumhurbaşkanlığı yapıyor.

Duruşmada neler yaşandı?

Mursi, dün casusluk ve Hamas ile bağlantılarla suçlandığı bir davanın duruşmasına getirilmişti.

Ses geçirmez cam kabinde savunmasını yapan Mursi'nin duruşmada yaklaşık beş dakika konuştuğu belirtiliyor.

Duruşmaya ara verildiği sırada Mursi'nin fenalaştığı ifade ediliyor. (BBC)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.