Merkel Rusya'yı "Siber Saldırı" ile suçladı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 2015’te Federal Meclisteki milletvekillerinin elektronik postalarına yapılan siber sadırı ile ilgili Rusya’yı suçladı.

Merkel, Federal Meclisteki milletvekillerinin elektronik postalarındaki bilgilerin 2015 yılında Rus bir bilgisayar korsanı tarafından ele geçirilmesi konusunda Rusya’ya yönelik suçlamalarda bulundu.

Merkel, Federal Başsavcılığın konu ile ilgili yaptığı araştırmada somut bir kişinin tespit edilmesini ve bu kişinin aranmasını memnuniyetle karşıladığını ifade etti. Rusya’nın bu olayla ilgisi olduğu yönünde güçlü kanıtlar bulunduğunu belirten Merkel, “İyi araştırıldığına inandığım için bunları çok ciddiye alıyorum. Samimi olarak bunun bana acı verdiğini de söylemek istiyorum. Rusya hibrit harp stratejisine sahip. Bunu hesaba katmamız lazım. Bunu göz ardı edemeyiz.” dedi.

“BİLGİSAYAR KORSANLARINI KULLANMAK RUSYA’NIN BİR STRATEJİSİ”

Bu stratejinin geçekleri çarpıtmak içinde yapıldığını vurgulayan Merkel, “Bu tesadüf değildir, orada (Rusya’da) kullanılan bir stratejidir.” diye konuştu. Ayrıca Merkel, bu tür olayların Rusya ile güvenilir iş birliğine zarar verdiğini de dile getirdi.

Bu olayın sonuçları olup olmayacağına ilişkin Şansölye Merkel, “Elbette, Rusya’ya karşı her zaman tedbir alma hakkımızı saklı tutuyoruz.” şeklinde konuştu.

RUS BİLGİSAYAR KORSANI 2015 YILINDA FEDERAL MECLİS SİSTEMİNE SALDIRMIŞTI

“Scaramouche” kod adını kullanan Dimitri Sergeyeviç Badin adlı bilgisayar korsanının 2015’te Federal Meclisin bilgisayar sistemine saldırdığı, bu saldırıda Merkel ve başka milletvekillerinin elektronik postlarından belgeler kopyaladığı açıklanmıştı Merkel’in bilgisayarından 16 GB’lık belge kopyalandığı, ele geçirilen e-postalarda 2012-2015 yıllarındaki yazışmaların bulunduğu belirtilmişti.

(QHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.