Macaristan’dan Kürdistan eğitimine destek (!)

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Kuzey Irak'tan Barzani yanlısı yayın yapan RÜDAW TW'den aldığımız habere göre Macaristan Erbil'de beklenilmeyen bir atakta bulundu.

Macaristan İnsan Kaynakları Bakanı Zoltan Balog, başkent Erbil’de 500 kapasiteli ilköğretim okulunun açılışını yaptı.

Zoltan Balog, dün akşam Meryem Ana İlköğretim Okulu’nun açılışına katılmak amacıyla Erbil’e gelmişti.

Erbil’de Meryem Ana İlköğretim Okulu’nun açılışına katılan Zoltan Balog, Irak’ta asıl sürecin terörün sonlanmasından sonra başlayacağını ifade etti.

Rûdaw’a konuşan Zoltan Balog, öncelikli amaçlarının eğitimi destelemek olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Önceliğimiz siyasettimiz eğitime katkı sunmaktır. Aralarında yeni inşa edilecek okullarında bulunduğu toplam 100 okul faaliyete sokacağız. Söz konusu okulların 30’unda Kürt, 70’inde de Arap öğrenciler eğitim görecek.”

500’den fazla öğrenci kapasitesine sahip olan Meryem Ana İlköğretim Okulu, Macaristan hükümeti tarafından geçen yıl bin 500 metre kare üzerinde inşasına başlanmıştı.

Macaristan, Kürdistan Bölgesi’ne IŞİD’le mücadele kapsamında yaptığı askeri yardımların yanı sıra eğitim alanında da yardımlarını sunmaya başladı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.