Macaristan'a göçmen çocukları cinsel istismardan yeterince korumama suçlaması

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Avrupa Konseyi Çocuk Hakları Komitesi, Macaristan’ı Sırbistan sınırındaki kamplarda göçmen çocukları cinsel istismara karşı korumaya yönelik gerekli adımları atmamakla suçladı.

Komite yayınladığı son raporda, 14-18 yaşları arasında ebeveyni veya refakatçisi olmayan özelikle kız çocuklarının daha önceki uyarılara rağmen kamplarda Macar yetkililer tarafından yeteri kadar korunmadığını kaydetti.

Council of Europe✔@coe

????????'s authorities "have not done enough to protect children from sexual abuse along - border," reports children's rights committee. "Deplores" lack of effective protection measures in transit zones.

10

5:23 PM - Jun 6, 2019

14-18 yaş grubu ebeveyni veya refakatçisi olmayan çocuklara, kampta yetişkin muamelesi yapılması eleştirilen raporda, bu çocukların her türlü cinsel suistimale açık bir şekilde kamplarda başı boş dolaşmasına izin verildiği kaydedildi.

Ortak sınırdaki kamplarda Macar yetkililerin, Sırp yetkililerle yeteri kadar işbirliği yapmaması eleştirilen raporda, göçmen çocuklara yönelik cinsel istismarın önüne geçilmesi için Macar yetkililerin transit serbest bölgeye geçişle ilgili “bekleme listeleri” konusunda da gerekli duyarlılığı göstermediği eleştirisi getirildi. (Euronews)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.