Kırım lideri Sergey Aksenov: "AB’nin yaptırımları uzatması ikiyüzlülük belirtisi"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Kırım lideri Sergey Aksenov, Avrupa Birliği’nin (AB) bölgeye uyguladığı yaptırımların ikiyüzlülük belirtisi olduğunu söyledi.

AB Konseyi'nin Kırım ve Sivastopol'e karşı yaptırımları 23 Haziran 2019 tarihine kadar uzatmasını değerlendiren Aksenov, "Bu eski bir Rus atasözünü akla geldi: buzağı ayı korkutmaya gitti" dedi.

'YAPTIRIMLAR BAŞARISIZ OLDU'

Brüksel, Avrupa Komisyonu merkezi, AB bayrakları

foto: REUTERS / YVES HERMAN

Kırım lideri, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, yaptırım uygulandığı bu süre içinde çok sayıda büyük projenin hayata geçirildiğini ve büyük başarıların elde edildiğini belirterek, "Yaptırımlar, yarımadayı izole etmeye yardımcı olmadı. Örneğin, sadece nisan ayında yapılan 4. Yalta Uluslararası Ekonomik Forumu'na 71 ülkenin temsilcileri katıldı" ifadelerini kullandı.

'DİKTATÖRLÜK YÖNTEMLERİNE EĞİLİMİN BELİRTİSİ'

Aksenov, "Yaptırım, mevcut Avrupa liderlerinin ikiyüzlülüğünün, diktatörlük yöntemlerine eğiliminin belirtisi. Yaptırım politikası, Kırım ve Sivastopol sakinleri için ahlaksızlık ve hakaret, temel insan haklarını ihlal ediyor, demokrasi temellerini ve AB'nin uluslararası otoritesini bozuyor" diye konuştu.

Diğer yandan Aksenov, Kırım'ın işbirliğine açık olduğunu ve her zaman misafirleri ağırlamaktan mutluluk duyduğunu da kaydetti. Kaynak: Sputnik

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.