İsveç’te tecavüz vakaları artıyor

İsveç’te yayınlanan bir rapor, tecavüze uğrayan kadınların sayısının son 5 yıl içerisinde neredeyse iki katına çıktığını bildirdi.

İsveç’te Suçluluğu Önleme Danışmanlığı (BRA) tarafından yayınlanan rapor, yapılan yasal değişikliklere rağmen tecavüz olaylarının arttığını ortaya koydu. İstatistikler, kadınların en fazla evde ve kendilerini tanıyan biri tarafından baskı ve şiddete maruz kaldığını ortaya koydu. 2016 yılında dayak yediği için polise başvuran kadınların sayısı 3 bin 600 daha artarak 24 bin 47’ye ulaştı. Tehdit ve tacize uğrayan kadınların sayısı ise 35 bini aştı Tecavüze uğrayan kadınların sayısı ise son 5 yıl içerisinde neredeyse iki katına çıktı. Şiddete uğrayan kadınların 5’te 1’inin polise başvurduğu göz önüne alındığında, her yıl binlerce kadının değişik şekillerde baskı, saldırı tehdit ve tecavüze maruz kaldığı belirtiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.