İsrail, Kassam Tugayları Komutanını vurdu, şiddetli çatışmalar başladı !..

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İsrail Özel Kuvvetleri'nin, Gazze'de Kassam Tugayları Komutanı'nı ve yardımcısını araç içerisinde vurduğu, ardından çatışmalar başladığı bildirildi.

İsrail Özel Kuvvetleri'nin, Gazze'de Kassam Tugayları Komutanı'nı ve yardımcısını araç içerisinde vurduğu, ardından çatışmalar başladığı bildirildi.

İsrail'in F-16 savaş uçakları ve İHA'ları Gazze'nin Han Yunus bölgesine saldırmaya başladı.

İşte dakika dakika yaşananlar:

23.27: Konuyla ilgili paylaşım yapan Gazzeli Kerim Alastal, "İşgalci İsrail askerleri ile Hamas'ın askeri kanadı Elkassam Tugayları arasında Gazze'nin Han Yunus bölgesinde yoğun çatışmalar yaşanıyor. Bir şehidimiz var." şeklinde attığı tweetin ardından, "İsrail'in F16 savaş uçakları ve İHA'ları #Gazze'nin Han Yunus bölgesine yoğun bir şekilde saldırıyor. Şehit sayısı 2'ye yükseldi. Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun inşallah." ifadelerini kullandı.

'İSRAİL, KASSAM TUGAYLARI KOMUTANI VE YARDIMCISINI ARAÇ İÇERİSİNDE VURDU'

Cagatay Cebe ise, Twitter'dan, "İsrail Özel Kuvvetleri, Gazze'de Kassam Tugayları Komutanı Muhammed Bereke ve yardımcısı Muhammed Kara'yı araç içerisinde vururken, Kassam ile yoğun çatışmaya girip, 1 ya da 3 adamlarını kaybettiler. An itibariyle İsrail uçakları tarafından Gazze'ye hava saldırıları yapılıyor." bilgilerini paylaştı.

İSRAİL: HASARIMIZ BÜYÜK

İsrail kaynakları, Han Yunus'ta çatışmalarda bir İsrail askerinin öldüğünü bildirdi.

23.32: İsrail işgal güçlerinin sözcüsü, "Hasarımız büyük" açıklamasında bulundu.

NETANYAHU ZİYARETİ YARIDA KESTİ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, gelişmeler üzerine Fransa ziyaretini yarıda bırakıp geri döndüğü belirtildi.

DİRENİŞ GRUPLARINDAN İSRAİL'E FÜZE YAĞMURU

23.32: Direniş gruplarının an itibariyle misilleme yaparak işgal topraklarına füze yağdırmaya başladığı ifade edildi.

HAMAS'TAN AÇIKLAMA

23.36: Hamas sözcüsü Fevzi Berhum, "İşgalci İsrailin saldırılarına karşı Kahraman direnişçi güçlerimiz en sert şekilde cevap verecektir." dedi.

23.49: Filistin İslami Direniş Silahlı Kuvvetleri İzzettin Kassam Tugaylarının birazdan Han Yunus'ta devam eden çatışmalarla ilgili bir açıklama yapacağı bildiriliyor.

23.51: Gazeteci İsmail Çoktan: #Gazze'nin doğusundaki Han Yunus'ta İsrail ordusu ile #Filistin'li direnişçiler arasında yaşanan çatışmalarda 4 Filistinlinin öldüğü ve bir İsrail askerinin öldüğü bildirildi. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam tugaylarının bir İsrail askerini esir aldığı bilgisi var.

23.53: Gazeteci Çağlar Tekin, Twitter'dan "İsrail Gazze'yi sert biçimde vuruyor. Hamas'ın askeri kanadından kimi isimleri kaçırmaya çalışan İsrail askerlerinin öldürülmesi ardından kente yoğun bombardıman başladı..." ifadelerini kullandı.

ŞEHİT SAYISI YÜKSELDİ

23.54: Şehit sayısının 6'ya çıktığı bildirildi.

FİLİSTİN SAĞLIK BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

23.55: Filistin Sağlık Bakanlığı, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin güneyinde 5 Filistinlinin İsrail saldırısında şehit olduğunu açıkladı.

Kaynak: Timetürk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
M. Demir 5 yıl önce

Faşist Siyonist İsrail..

Avatar
Ayşe M. 5 yıl önce

Yine çocukları ve kadınları öldürecekler.