İsrail, İran ve Suriye'yi açıkça tehdit etti

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İsrail, İran ile Suriye arasında varılan anlaşmanın ilan edilmesinin ardından yaptığı açıklamada, Suriye'deki İran mevzilerini hedef almakla tehdit etti. İsrail İstihbarat ve Ulaştırma Bakanı Yisrael Katz, İran ile Suriye arasında varılan anlaşmanın ilan edilmesinden sonra İsrail basınına yaptığı açıklamada,  "Suriye'deki İran mevzilerini hedef alma" tehdidini yineledi.

Katz, "Bu anlaşma bizim belirlediğimiz kırmızı çizgiyi aşma anlamına geliyor" ifadelerini kullandı. İsrail hükümetinin daha önce de Suriye'deki tüm İran mevzilerini engelleyeceği açıklaması yaptığını hatırlatan Katz, "İsrail, İran'ın Suriye'de konuşlanmasına izin vermeyecektir. İsrail'i tehdit eden İran hedeflerine karşı bütün güçlerimizle karşı koyacağız" diye konuştu. Katz ayrıca Beşşar Esad'a işaret ederek, "İran kuvvetlerini savunması halinde bunun sonuçlarına derhal katlanacağını" ifade etti. / Rüdaw

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.