İsrail Ay’a giden 4. ülke olma yolunda

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İsrail uzay araştırmaları kuruluşu SpaceIL tarafından imal edilen insansız araç Florida’daki Cape Carnaval üssünden fırlatıldı.

SpaceX roketi ile perşembe gecesi fırlatılan küçük uzay aracının 11 Nisan’da dünyanın tek uydusuna varması bekleniyor.

Eğer İbranice Yaratılış anlamına gelen Ay aracı Bereşit, başarılı bir iniş yaparsa, İsrail; Sovyetler Birliği, ABD ve Çin’den sonra  Ay’a giden dördüncü ülke olacak. 

İsrail’in çamaşır makinesi büyüklüğündeki uzay aracı dünyanın yörüngesinde gittikçe genişleyen bir rota çizecek ve dünyanın yer çekiminden  aldığı itme kuvveti ile bir sapandan fırlatılır gibi ayın yörüngesine doğru itilecek.   Roketlerini  dünya yörüngesi  çıkışında ateşleyerek aya rota kıracak olan  Bereşit, yaklaşık saate 36 bin km hızla ayın yörüngesine doğru gidecek.   Aya yaklaştığında saattte 6 bin km hıza düşecek olan  Bereşit, ardından iniş manevrasına başlayacak ve Ay yüzeyine değdiğinde hızını sıfıra düşürecek. 

Kaynak: Şalom

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.