İspanya'da İlginç Buluşma: "Korona'ya karşı üç ayrı dinin mensupları bir arada dua etti"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İspanya’da Müslümanlar, Yahudiler ve Katolikler korona virüsüne karşı dua gününde bir araya geldiler.

Yahudi yayın organı Şalom'un haberine göre, İspanya İslam Komisyonu (CIE), İspanya Yahudi Cemaatleri Federasyonu (FCJE) ve İspanyol Piskoposluk Konferansı (EEC)  korona virüs pandemisine karşı, dünya çapında bir dua, oruç ve hayır işleri günü düzenlemek amacıyla bir araya geldiler. 

Dini cemaatlerin üç lideri, açık bir mektupta, “Bu acılı zamanlarda, ama Allah’ın merhametinden umutlu bir halde, 14 Mayıs Perşembe günü, Yahudi, Hristiyan ve Müslüman cemaatlerini ve Yaşam’ın Yaratıcısı ve Koruyucusu Allah’a inanan herkesi, bu pandeminin sona ermesi için, hüzünlerimizin teselli edilmesi için ve bilimsel araştırmalarda, sağlık servislerinde çalışanlara, hastalığı yenebilmemiz için uygun tedaviyi bulabilmelerinde yardım etmesi için, dua etmeye davet ediyoruz” çağrısı yaptılar. 

Üç inancın temsilcileri hastaların acılarına ‘kardeşçe yakınlıklarını’ ifade edip, ölenleri Allah’a emanet ediyor ve sevdiklerini kaybedenlerin akrabalarına başsağlığı dileklerini iletti. Ayrıca liderler tüm sağlık çalışanları ve bilim camiasına insanlığın iyiliği için gerçek bir hizmet ruhu ve özveriyle çalıştıkları için şükranlarını sundu. 

Dini liderler mesajlarına şu şekilde devam etti: “Korona virüsü pandemisi ile tetiklenen, insanlığa bela olan ve milyonlarca insanın hayatını tehlikeye atan evrensel kriz, insan hayatının kırılganlığını bize gösteriyor. Aynı zamanda, bizi bu hastalığın yıkıcı etkileri karşısında ortak bir savaşa katılmaya davet ediyor.” 

Liderler tüm inananların ‘tek bir sesle’ dua ederek ‘Allah’ın insanlığa bu acı ve ızdırap durumundan kurtulmasında yardım etmesi için’ dua gününü organize ettiklerini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.