İranlı sanatçılardan dünyaya mektup: "Tüm dünya ortak bir düşman ile karşı karşıyadır"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İran’ın tanınmış bir grup sanatçısı dünya’daki meslektaşlarına gönderdikleri mektupta günümüz dünyasının korona diye ortak bir düşman ile karşı karşıya olduğunu fakat İran halkının ambargo krizi ile de uğraştıklarını bildirdiler.

İRNA Ajansı'nın bildirimine göre, tüm dünyanın nereden geldiği belli olmayan tehlikeli ve ortak korona düşmanı ile karşı karşı olduğu ifade edilen mektupta, bir insanın kurtulmasının başkasın kurtulmasına bağlı hale geldiği ifade edildi.

Mektupta, ‘’Korona sadece bir virüs değildir, sade ve tarihi bir sorudur ve bu soruya karşın milletler ve devletlerden girift yanıtları vardır. ’ denilerek, İran’ın nefes yollarının uluslararası bir ambargo ile bağlandığı ve İran’ın bir virüs karşısındaki yanıtının bundan dolayı aynı olmayabileceği ifade edildi.

‘’Sanatçıları bu virüs karşısındaki yanıtlarının da güçlüler ve politikacılardan farklı olması gerekmiyor mu? ‘’ diye sorulan mektupta, ‘’Bir kriz geride bıraktığı az veya çok ölümle geçecektir fakat ortak ve farklı hikayeleri kalacaktır. Hastanelerde ilaç azlığından dolayı kaygılarını hastalar ve doktorlardan gizlemek için dans eden hemşirelerin hikayeleri kalacaktır, haftalarca evlerine uğramayan, maskesiz, eldivensiz ve tıbbi elbisesiz hastaların arasında gezen doktorları hikayeleri kalacaktır. Hastanelerde yataklar kalmadığı için yerlerde tedavi edilmeye çalışılan ve bazılarının hayatını kaybeden hastaların hikayeleri kalacaktır. Bunlar dünyanın tarihi hafızasında kalacaktır ve er veya geç siz veya bizler tarafından rivayet edilecektir. ‘’ ifadesi yer aldı.

Mektubun sonunda, ‘’Keşke dünya kamuoyun ve güçlüler üzerinde etkili olabilecek sanatçıların, İran halkına bu krizde reva görülen zulmü anlatmadan nefesleri bu beladan kesilmesin. ‘’ ifadesi kullanıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.