İran Dış İşleri Bakanlığı Sözcüsü Musevi: "Amerika’nın Irak’taki hareketleri bölgeyi faciaya sevk etmektedir"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, Amerika’nın Irak’taki askeri hareketleri o ülke hükümeti, parlamentosu ve halkının resmi istekleri doğrultusunda olduğunu belirterek bunun bölgedeki durumu istikrarsızlık ve faciaya sevk edebileceğini söyledi.

İran Resmi Ajansı IRNA'nın haberine göre Musevi yaptığı açıklamada, ‘’BM Genel Sekreteri ve uluslararası camia, korona’nın yayıldığı dönemde gerginlik yaratan uygulamaların durdurulmasına vurgu yaptıkları bi önemde Amerika’nın Irak’taki askeri hareketliliği bölgede istikrarsızlığı arttırarak faciaya doğru itebilir. ‘’ dedi.

Musevi, Amerikan güçlerinde Irak devleti ve halkının o ülkeden çıkmaları yönündeki isteklerine saygı duyarak, bölgede gerginlik yaratmadan kaçınmalarını istedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.