Iraklı çobanlar, IŞİD liderlerinin 25 milyon dolar değerindeki gömüsünü yağmaladı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Iraklı çobanların ülkenin batısındaki çöl bölgesinde IŞİD liderleri tarafından gizlenen 25 milyon dolar değerinde gömüyü bulduğu belirtildi.

Hafta sonunda İdlib'de düzenlenen bir operasyonla öldürüldüğü duyurulan IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'nin akrabası Muhammed Ali Sacid, El Arabiya televizyonuna konuştu.

IŞİD, bölgede etkin olduğu dönemde petrol satışı, vergi toplama ve yağmalama gibi faaliyetlerden çok büyük miktardaki maddi kaynak elde etmişti.

Militanların gücünü kaybetmesinin ardından bu kaynaklara ne olduğunu anlatan Sacid, kendisinin ve diğer üst düzey IŞİD yöneticilerinin 25 milyon dolar değerindeki altın, gümüş ve parayı çöle gömdüğünü belirtti.

Sacid, yeraltına gizledikleri gömünün büyük bölümünün yerel çobanlar tarafından bulunarak yağmalandığını ifade etti.

'Bağdadi kendisine yönelik operasyonu göremedi'

Bu arada Sacid, Bağdadi'nin yüksek güvenlik önlemleri aldığı için kendisine yönelik bir operasyon düzenleneceğini göremediğini anlattı. 

Sacid, "Yeraltında 8 metre yüksekliğinde, 5-6 metre genişliğinde bir tünelde yaşıyordu. Kütüphanesi, dini kitapları ve Kuran-ı Kerim vardı. Saklanma durumu iyiydi" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'nin öldürüldüğünü duyurmuştu.

"Bağdadi vahşi bir şiddet yanlısıydı ve vahşet içinde hayatını kaybetti. Bir köpek ve bir korkak gibi öldü" diyen Trump, operasyon için Rusya, Türkiye, Suriye ve Irak'a da teşekkür etmişti.

Anahtar Kelimeler:
IŞİDIrakGömü
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.