Irak'ta IŞİD’in roket imal ettiği atölye bulundu

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Irak'ın Suriye sınırına yakın Deyrezzor İlinde IŞİD’ten kurtarılan bölgelerde terör kalıntılarını temizleme ve vatandaşların güvenliğini sağlama amaçlı arama tarama operasyonları sırasında IŞİD’in Meyadin Kenti yakınlarında roket imalatında kullandığı bir atölye bulundu.

Deyrezzor İl Emniyet Müdürü Nizar Hasan SANA muhabirine yaptığı açıklamada; polis güçlerinin sürdürdükleri arama tarama operasyonları sırasında Meyadin Kentine 2 km uzaklıkta düşen antik Rahbe Kalesi civarında teröristlerin bir mevkiini bulduklarını ifade etti.

Hasan teröristlerin ordu birliklerimiz tarafından yok edilmeden önce kullandıkları mevkide; IŞİD’in vahşice katledip gömdüğü sivillere ait toplu mezarların da bulunduğunu söyledi. Mevkide IŞİD’in eğitim amaçlı olarak kullandığı yerler bulunduğunu ifade eden Hasan; aynı zamanda Meyadin Kenti civarındaki dağlar arasında uzanan tünel şebekesi ve teröristlerin roket, füze ve bomba düzenekleri imalatında kullandıkları bir atölye bulunduğunun altını çizdi.

Deyrezzor İl Emniyet Müdürü Hasan mevkide radikal terör örgüte ait farklı tür ekipmanların da bulunduğunu belirtti.

Kaynak: SANA Suriye Arap Haber Ajansı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.