Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Allavi: "Kerkük'te kanlı bir iç savaş çıkabilir"


BURSA ARENA / Haber Merkezi

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı İyad Allavi, Kerkük ve diğer tartışmalı bölgelerde, Peşmerge Güçleri ile Heşdi Şabi’den doğabilecek çatışmalardan uzak durulması için çağrıda bulundu.

İyad Allavi, bugün bir TV kanalına verdiği bir röportajda, Heşdi Şabi’nin Kerkük’te, Peşmerge Güçleri’nin kurtardığı bölgelere girmesi halinde “kanlı bir savaşın yaşanacağını” söyledi.

İyad Allavi, sözlerine şöyle devam etti:

“Şunu görmemiz gerekiyor. Kerkük ya da diğer tartışmalı bölgelere Heşdi Şabi girerse Kürtler de karşılık verecektir. Açık bir şekilde söylüyorum, öyle bir durumun yaşanması birleşik bir Irak’a zarar verecektir. Hükümet, böyle bir şeyin yaşanmaması için önlem almalı.

Bağdat yönetimi, Heşdi Şabi’yi kontrol ettiklerini söylüyor. Bu durumda hükümet böyle bir durumu engellemeli. Böyle bir savaşın içine girmemeli. Mesud Barzani ve peşmergenin Bağdat yönetimi tarafından tanınması gerekiyor.

Söz konusu bölgelerde ciddi bir şekilde kontrol sağlanmalı. Heşdi Şabi’nin Kerkük’e girmesi halinde şiddetli bir savaş yaşanacaktır. Müzakerelerden ders alınması gerekiyor.

Şayet peşmergeye ya da Kürtlere savaş açılması istenmiyorsa ve buna rağmen böyle bir durumla karşı karşıya kalınması halinde işin perde arkasında kimlerin olduğunu kestirmek güç olur. Ancak Heşdi Şabi bu bölgelere girerse savaş kaçınılmazdır.” /Rüdav

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.