İngiliz The Economist dergisi dünyanın en güçlü adamını belirledi


BURSA ARENA / Haber Merkezi

The Economist dergisi, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in ABD Başkanı Donald Trump'ı tahtıından ederek 'dünyanın en güçlü adamı' koltuğuna oturduğunu haber yaptı.

İngiliz The Economist dergisi, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in ABD Başkanı Donald Trump'ı tahtıından ederek "dünyanın en güçlü adamı" koltuğunu oturduğunu haber yaptı.  

Anılan haberde Çin ile ilgili olarak "Trump'ın yanlışları Çin'in ve Şi Cinping'in barış yanlışa olarak gözükmesine ve etkisini artırmasına daha çok yardım etti, ABD'nin dünyanın en büyük ekonomisi ve en büyük ordusu olmasına rağmen Trump'ın iç ve dış politikada çok zayıf bir görüntü verdi " şeklinde açıklamada bulunuldu. 

Şi Cinping'in göreve gelmesinin ardından dünya genelinde Çin ordusunun temsiliyetinin önemli ölçüde arttığı, Çin'in Cibuti'de yurtdışındaki ilk askeri üssünü açtığından da bahsedilerek;  Çin'in, ABD karşısında hep 1-0 önde başladığı, Çin’in çok kere sahip olduğu ekonomik gücü bir silah gibi kullanıp uluslararası ilişkilerde istediğine ulaştığı.. ifadeleri de kulanıldı.

The Economist'e göre; Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü'nün verilerine göre Çin halen ABD'den sonra dünyada askeri harcamalara en büyük bütçeyi ayıran ikinci ülke konumunda. Resmi verilere göre Çin 2015 yılında savunma alanında 215 milyar dolarlık bir harcama yapmış olan Çin, asker sayısı olarak zaten dünyanın en büyüğü olan ordusunu teçhizat ve ekipman açısından da modernleştirmeye devam ediyor..  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.