Hong Kong havalimanında göstericilere polis müdahalesi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Hong Kong'da hükümet karşıtı göstericilerin havalimanına girişleri kapatması üzerine bugün de tüm uçakların kalkışı iptal edildi. Polisle protestocular arasında arbede çıktı, güvenlik güçleri biber gazı kullandı.

Çin Halk Cumhuriyeti'ne bağlı özerk yönetim bölgesi Hong Kong'da düzenlenen hükümet karşıtı gösterilere polis müdahalede bulundu. Hong Kong havalimanında beş gündür protesto düzenleyen hükümet karşıtı eylemcilerle polis arasında bugün kısa süreli bir arbede yaşandı.

Yerel saatle gece 11.00'den sonra onlarca polis memuru, havalimanındaki protestocuları dağıtma girişiminde bulundu. Protestocular ise kurdukları barikatla karşı koymaya çalıştı. Polis yaklaşık 15 dakika sonra geri çekildi.

AFP'nin haberine göre, polis olaylar sırasında yaralı bir kişiyi havalimanından çıkarabilmek için biber gazı kullandı.

Gece saatlerinde ise çok sayıda göstericinin havalimanını terk etti, polis de geri çekildi. Havalimanına uçakların yeniden iniş yapmaya başladığı bildirildi. 

Havalimanında uçuşlara protesto engeli

Hong Kong havalimanında hükümet karşıtı gösteriler nedeniyle bugün de uçak seferlerinde aksaklıklar yaşandı. 

Hong Kong havalimanının internet sitesinden yapılan açıklamada, "Uluslararası Hong Kong Havalimanı'ndaki tüm operasyonlar ciddi şekilde aksaklığa uğradı, tüm kalkışlar iptal edildi" denildi.

Açıklamada, yolcuların havalimanına gelmemesi, hâlihazırda havalimanında olanların ise en kısa sürede terminal binalarından ayrılması istendi. Yetkililer, havalimanına ulaşan uçakların inmesinde bir sorun yaşanmasını beklemediklerini belirtti.

Hongkong Internationaler Flughafen Proteste


Havalimanın açıklaması, demokratik reform talebiyle protesto düzenleyen binlerce kişinin hafta başından bu yana havalimanında toplanarak yolcuların terminallerdeki kalkış alanlarına ulaşmasını engellemesinin ardından geldi.

Havalimanındaki eylemcilerin bazıları, hafta sonundaki protestolarda gözünden yaralanan bir kadın göstericiyle dayanışma göstermek için tek gözünü bandajla kapattı.

Hong Kong havalimanında dün protestolar nedeniyle 200'den fazla uçuş iptal edilmişti.

Trump: Umarım kimse yaralanmaz, kimse ölmez 

ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan istihbaratının bölgedeki gelişmelere ilişkin raporunu Twitter'dan kamuoyuna açıkladı. Trump, "İstihbaratımız, Çin hükümetinin Hong Kong sınırına asker gönderdiğine dair bizi bilgilendirdi. Herkes sakin ve emniyette olmalı" ifadesini kullandı.

Donald J. Trump✔@realDonaldTrump

Our Intelligence has informed us that the Chinese Government is moving troops to the Border with Hong Kong. Everyone should be calm and safe!

85K

8:17 PM - Aug 13, 2019

Twitter Ads info and privacy

ABD Başkanı, Hong Kong’da devam eden protesto eylemlerine ilişkinse, “Umarım kimse yaralanmaz. Umarım kimse ölmez” dedi ve soruna barışçı yollarla çözüm bulunmasını dilediğini ifade etti. 

(DW Türkçe)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.