Erdoğan: “Halep’te Kurban Bayramı öncesinde ateşkesin sağlanmasını temenni ediyorum”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Halep bölgesinde ateşkes sağlanması konusunda ABD ve Rusya’yla çalıştıklarını ifade ederek, “Temenni ederim ki Kurban bayramı öncesi bu ateşkesi sağlamak suretiyle Halep halkı bütün bu bombalamalardan kurtulsun” dedi.
Çin’in Hangzhou kentinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi sonrası basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Halep’teki ateşkes konusuna değindi. Suriye’yle ilgili olarak Çin’le görüşmelerinin sürdüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ancak şu anda fiili olarak Çin’le bir işbirliğinin söz konusu olmadığını söyledi. Bölgede koalisyon güçleriyle işbirliğinin olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu koalisyon güçleri de daha çok NATO ülkelerinden oluşuyor. Bunun yanında şimdi Rusya’yla da özellikle Halep bölgesinde bir işbirliği çalışmasını geliştiriyoruz. Çünkü bir an önce bölgede ateşkesin ilan edilmesi için bir çalışmanın içerisindeyiz. Bu konuda gerek Amerika, gerek Rusya gerekse Türkiye dışişleri bakanlarımız süreci çalışıyorlar. Temenni ederim ki Kurban bayramı öncesi bu ateşkesi sağlamak suretiyle Halep halkı bütün bu bombalamalardan kurtulsun. Çocuklarıyla birlikte aylardır orada gıda, ilaç, giyim vs. bunlardan yoksun olarak bir yaşam mücadelesi verenlere Kızılay’ımız olarak hazırlıklarımızı ulaştıralım istiyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.