En fazla internet kullanıcısı Çin'de

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Hangi ülkede ne kadar internet kullanıcısı var belli olurken, Çin’in bu listenin birinci sırasına yerleştiği görüldü. Türkiye’nin ise listenin 18’inci sırasında yer aldığı saptandı.

Ajans Press’in International Telecommunications Union (Uluslar arası Telekomünikasyon Birliği) verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, en fazla internet kullanıcısının Çin’de olduğu görüldü. Çin’i ise Hindistan ikinci sıradan izlerken, üçüncü sıraya ABD’nin yerleştiği saptandı.Türkiye’nin ise bu listenin 18’inci yer aldığı belirlenirken, Türkiye’nin bir adım önünde İran bir adım arkasında ise İtalya’nın yer alması dikkat çekti. İlk on içerisinde yer alan diğer ülkeler ise sırasıyla; Brezilya, Endonezya, Japonya, Rusya, Nijerya, Meksika ve Bangladeş yer aldı.

Ajans Press ve PRNet’in konuyla ilgili gerçekleştirdiği medya incelemesinde yazılı basına yansıyan haber adetleri de belli oldu.Son bir yıl içerisinde internet başlığı altında, yazılı basına 166 bin 962 haber yansıması tespit edildi. Yazılı mecralara yansıyan haberler içeriklerine göre incelendiğinde, özellikle son aylarda Adil kullanım kotasına yönelik haberlerin ağırlıkta yansıma bulduğu tespit edildi. En çok ise internet fiyat ücretlerinde yaşanabilecek ücret değişikliklerinin konuşulduğu görüldü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.