Cumhurbaşkanı Erdoğan Wall Street Journal'a yazdı: "Dünya Türkiye'ye destek olmalı"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Wall Street Journal gazetesinde yayımlanan makalesinde, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda yürüttüğü Barış Pınarı Harekâtı için "Dünya Suriye krizinin tüm bölgeye yayılmasını engelleyemedi. Şimdi Türkiye'nin istikrar ve barışı tesis etmek için yürüttüğü çabayı desteklemeliler" dedi.

Erdoğan'ın bu mesajından başlıklar özetle şöyle;

"Suriye iç savaşının 2011'de başlamasından bu yana hiçbir ülke ortaya çıkan insani kriz acısını Türkiye kadar derinden hissetmedi"

"3,6 milyon Suriyeli mülteciye kapılarımızı açtık. Dünyada bu kadar çok mülteci kabul eden başka bir ülke yok. 40 milyar dolar harcadık, mültecilere eğitim, sağlık hizmetleri ve barınma imkânı sunduk"

"Misafirperverlik kültürümüz, bu yükü omuzlanıp uluslararası toplumdan çok az destek gelmesine karşın milyonlarca savaş kurbanına ev sahipliği yapmamızı gerektiriyordu"

"Ancak bir noktada Türkiye sınırlarına ulaştı. Hükümetim defalarca 'uluslararası finansal destek olmadan mültecilerin Batı'ya akınını durduramayacağı'nı söyledi." (Kaynak:BBC)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.