Cezayir'de Cumhurbaşkanı Buteflika'nın 'kaos' uyarısına karşın on binlerce kişi sokaklarda

BURSA ARENA / Haber Merkezi

On binlerce Cezayirli, alınan yoğun güvenlik önlemlerine karşın, Cumhurbaşkanı Abdülaziz Buteflika'nın 20 yıllık iktidarını uzatma girişimine karşın protesto eylemleri için sokaklara çıktı.

Alışılmadık bir şekilde, ülkenin en popüler imamlarından birinin her Cuma Namazı'nda yaptığı gibi, Cumhurbaşkanı için değil, Cezayir ve Cezayir halkı dua ettiği belirtiliyor.

Özel Aşhuruk Televizyonu, iktidar partisi FLN'nin birkaç milletvekilinin, hükümet karşıtı eylemlere katılmak için istifa ettiğini duyurdu ancak bağımsız kaynaklarca doğrulanamayan haberde başka bir ayrıntıya yer verilmedi.

Gösteriler öncesi başkentteki tren, metro ve otobüs seferleri durduruldu.

Barışçıl devam eden eylemlerde, protestocuların Büyük Postane Meydanı'nda toplandıkları ve Cezayir bayrakları salladıkları belirtiliyor.

Kaynak: BBC

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.