Cezayir'de Buteflika'nın başkanlık adaylığını protesto eden binlerce kişi sokağa indi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Cezayir'de Devlet Başkanı Abdülaziz Buteflika'nın beşinci kez başkan seçilmek amacıyla adaylığını açıklamasının ardından ülke genelinde başlayan protestolar sürüyor.

Başkent Cezayir'de başkanlık ofisine yürümek isteyen kalabalıkla polis arasında arbede yaşandı. Göstericiler "Ne Buteflika ne de Said" sloganları ile halihazırdaki başkanın kardeşinin de kendisinden sonra olası devlet başkanlığına tepki gösterdi. 81 yaşındaki Buteflika'ya yakınlığı ile bilinen Başbakan Ahmed Uyahya da göstericilerin tepki gösterdiği isimlerdendi.

Buteflika 5. kez Cezayir'in devlet başkanı olmak için 18 Nisan'da yapılacak olan seçimlerde aday olduğunu açıklamıştı.Tekerlekli sandalyedeki Buteflika 1999 yılından beri Cezayir'in devlet başkanı.

Kaynak:Euronews

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.