Asala'nın eski avukatı, Fransız politikacı Patrich Deveciyan Koronavirüsten öldü

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Osmanlı Ermenisi yazar Karakin Deveciyan'ın Fransa vatandaşı torunu Patrıch Deveciyan, Koronavirüs sebebiyle 75 yaşında Fransa'da öldü.

Babası Roland Deveciyan (d.1901) da, İstanbul’da doğmuş, Galatasaray Lisesi’ni bitirmiş. Bir burs kazanıp Fransa’ya gitmiştir. Fransa’da düdüklü tencereyi bulan ünlü bir mühendis olmuş. Fransız vatandaşlığına geçme önerilerini, “Ben Türk vatandaşıyım” diyerek kabul etmemiş ve vatansız olarak ölmüştü..

Fransada Bakanlık, Milletvekili ve Belediye başkanlığı yapan Patrick Deveciyan dün Koronavirüsten öldü. Persembe Virüs sebebiyle hastaneye yatmış, Cuma gecesi durumunun iyiye gittiğini söylemişti.

Fransa’da eski Bakan ve Nicolas Sarkozy’nin cumhurbaşkanlığının ilk döneminde, iktidardaki Halk Hareket Birliği’nin (UMP) Genel Sekreterliği görevini de yürüten Ermeni asıllı politikacı Patrick Deveciyan koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Hauts-de-Seine Bölgesi Başkanı olarak da görev yapan 75 yaşındaki politikacı 26 Mart’da virüse yakalandığını açıklamıştı.
Fransa’da Türkiye karşıtlığı politikaları ile bilinen ama özel sohbetlerde müthiş bir Türkiye aşığı olan Deveciyan’ın ölümü üzerine Ermenistan başbakanı Paşinyan bir taziye mesajı yayınlayarak üzüntülerini bildirdi. Deveciyan bilinenin aksine Türkiye ile derin ilişkileri olan bir Fransız siyasetçisi idi.  (Kafkassam)

(Foto:Euronews)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.