Amerikan İşgal Kuvvetleri 'Suriye El Rukban Kampı'na insani yardımları engelliyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Suriye-Ürdün sınırındaki Al Tenf bölgesindeki El Rukban kampında terör sonucunda tehcir edilen binlerce Suriyeli, insani yardımların kampa varışını engelleyen ve uluslararası kanuna aykırı şekilde hegemonyasını dayatan Amerikan işgal kuvvetlerinin gözü önünde insani bir felaket düzeyine varan sert koşullara maruz kalıyor.

Tehcir edilen insanlar, Dünya Gıda Programına göre, çoğunlukla plastik, eski kumaşlar ve çamurda, çadırlarda çöl ortamında yaşıyor. Tehcir edilen kişilerin durumunu daha da karmaşık hale getiren ve felaket düzeyine getiren ABD’nin Suriye Arap Kızılayı tarafından düzenlenen ve Suriye hükumetinin destek ve koordiasyonuyla insani yardım konvoylarının gelişini engelleyen El Tenf bölgesindeki işgal kuvvetlerinin varlığıdır.

Suriye hükümeti, Suriye Arap Kızılayı ile işbirliği içinde, 133 kamyon dolusu gıda, ilaç, un, giysi ve eğitim maddeleri yanı sıra kızamık, karaciğer, tüberküloz poliomiyelit ve enfeksiyona karşı aşılama gereçlerinden oluşan bir insani yardım konvoyunun gelmesini kolaylaştırdı.

Ancak bu yardımlara rağmen, kamptaki durum oldukça zor olmaya devam ediyor. Dünya Gıda Programı (WFP) sözcüsü Merva Avad’a göre, kamptaki sivillerin sert kış hava koşullarından yeterli derecede korunmayan dağınık kulübelerde yaşadıklarını kuru bir bölgede mahsur kalmaları ardından çok zor şartlardan bitkin hale geldiklerini dile getridi.

El Rukban kampındaki durum, ülke içinde ve dışında yerlerinden tehcir edilmiş Suriyelilerin bir çoğunun acı çektiği bir örneğini sunarken, Washington  ve müttefiklerini sivillere karşı özen gösterdikleri iddialarını yalanlıyor, kamplarını ellerinde bulunduran ve dahilinde tehcir edilen insani yardımları ellerinden almanın yolu olarak dahilindeki tehcir edilenleri rehin olarak tuttuklarını da gözler önüne seriyor.

Kaynak: SANA Suriye Arap Haber Ajansı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.