Amerikan güçleri Rojava’nın petrol zengini bölgesi Rımelan’a yerleşti

BURSA ARENA / Haber Merkezi

ABD kuvvetlerinin 80 asker, tank ve zırhlı araçlarla Rojava’nın petrol zengini bölgesi Rımelan’a yerleştiği öğrenildi.

Rûdaw’ın Rojava’dan özel bir kaynaktan aldığı bilgiye göre, Salı günü ABD askerlerini taşıyan konvoy Haseki kentine bağlı Rımelan bölgesine yerleşti.

Rımelan’a yerleşen ABD birliğinin 80 askerden oluştuğu, tank ve zırhlı araçların da sözkonusu üsse yerleştiği belirtildi.

Öte yandan Kasrık üssünde bulunan bir başka birliğin de Tirl Temir üzerinden M4 karayolu ile Kamışlo’ya geçtiği ve kentin batısına geçtiği bildirildi.

Rûdaw muhabiri Rengin Şero, Rımelan’a gelen birliğin, ABD güçlerinin çekilmesinin ardından Rojava’ya dönen en büyük güç olduğunu aktardı.

Trump açıklamıştı

ABD Başkanı Donald Trump, Rojava ve Suriye'nin doğusundaki petrol sahalarını güvence altına almak için bölgede asker bırakacaklarını açıklamış, “Petrolü güven altına aldık. O nedenle az sayıda ABD askeri petrolün olduğu bölgelerde kalacak ve biz de petrolü koruyacağız. Petrolle ne yapacağımıza sonra karar vereceğiz" demişti.

Trump, “Belki artık Kürtler’in Petrol Bölgesine doğru yönelme zamanı geldi” diye belirtmişti.

Önemli petrol kuyuları bulunuyor

Fırat’ın doğusunda bulunan petrol kuyularının çoğu DSG’nin hakimiyetinde bulunuyor.

Bölgenin en büyük petrol kuyuları olan Rımelan, Melika, el Omer ve Suveydiye DSG ve ABD güçleri tarafından kontrol ediliyor.

Rımelan, Suveydiye ve Melika’da toplam bin 322 petrol kuyusu ile 25 doğalgaz sahası bulunuyor. Bu petrol kuyularının üretim kapasitesi günlük 200 bin varile ulaşıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.