Amerika'nın "terörle mücadele" yalanları bir bir ortaya çıkıyor


BURSA ARENA / Haber Merkezi

İngiliz yayın kuruluşu BBC, IŞİD militanlarının tahliyesi için terör örgütü PKK'nın Suriye Kolu Demokratik Suriye Güçlerinin IŞİD ile gizli anlaşmasını ortaya çıkardı. Buna göre; Amerika-İngiltere öncülüğündeki koalisyonun operasyonuyla IŞİD militanları kamyonlar ve otobüslerle Rakka'dan güvenli bir şekilde tahliye edildi.

Terör örgütü IŞİD militanları, YPG desteğiyle Rakka'dan böyle ayrıldı. Başbakan Binali Yıldırım Amerika'nın PKKile birlikte IŞİD mensuplarını tahliye etmesine böyle tepki gösterdi. 

Yüzlerce araçlı konvoy ve tonlarca mühimmatla IŞİD militanları Rakka'dan çıkarıldı. 

250 IŞİD militanı aileleriyle birlikte , ABD öncülüğündeki koalisyon ile Demokratik Suriye Güçleri'nin ortak operasyonuyla Rakka'dan güvenli bir şekilde tahliye edildi.  

İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin haberine göre, IŞİD'in, militanlarının tahliyesi için YPG ile gizli anlaşma yaptığı ortaya çıktı. Başbakan, PKK'nın Rakka'ya yerleşmesine sert tepki verdi. 

Rakka'dan tahliye edilen militanların bir kısmı Suriye geneline dağılırken,  bazılarının da Türkiye'ye geldiği ileri sürüldü. 

SDG açıklamalarında yalnızca birkaç savaşçının ayrıldığını, tahliye edilenlerin hepsinin bölge halkı olduğunu duyurmuştu. Ancak BBC'ye konuşan bir kamyon şoförü bunun doğru olmadığını söyledi.

Kamyon şoförlerinden Ebu Fevzi "Anlaşmada ters giden bir şeyler olsaydı tüm konvoyu havaya uçuracaklardı. Çocuklarının ve eşlerinin üzerinde bile intihar yelekleri vardı." ifadelerini kullandı. 

Anlaşmaya varıldığı dönemde  Amerika ve İngiltere öncülüğündeki koalisyon, SDG'nin anlaşmadaki rolünü gizledi. /ulusal

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.