Amerika'da Yaşayan En Etkili 20 Türk'ü tanıyalım

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Onlar kariyerlerinin zirvesine ulaşmış, bu şekilde adlarından tüm dünyaya söz ettirmiş isimler. Başarılarıyla bize ilham olmaları gerektiğine ise hiçbir şüphe yok. İşte karşınızda, ABD'de en çok tanınan 19 Türk...

1 / 19

​​​1960 yılında doğan Mehmet Öz, dünya genelinde en çok tanınan Türk olarak biliniyor. Şu anda, Columbia Üniversitesi'nde cerrahi profesörü olarak görev yapan Mehmet Öz, aynı zamanda bir tv programında da sunucu. Presbyterian Hastanesi'nde de Kalp ve Damar Enstitüsü ve Tamamlayıcı İlaç Programını yönetiyor.

2 / 19Amerika'da En Etkili 20 Türk

Ali Çınar Türk - Amerikan Dernekleri Federasyonu eski başkanı olan isim, ülkemizde genç yaşında büyük başarılar elde etmiş olanlardan. İstanbul Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra New Haven Üniversitesi'nde Araştırma Görevlisi oldu ve çeşitli projelerde de görev aldı. Ve bu okuldan mezun olmadan önce 'Uluslararası Olağanüstü En Başarılı Öğrenci Ödülü' nü de kazanmış bir isim

3 / 19Amerika'da En Etkili 20 Türk

​​​​​Hidayet Türkoğlu 39 yaşındaki ünlü basketbolcu, şu anda Türkiye Basketbol Federasyonu başkanı. Basketbol oynadığı dönemde NBA'de uzun yıllar yer almış isim, NBA'de En Çok Gelişme Gösteren Oyuncu Ödülü'ne de sahip. 

4 / 19Amerika'da En Etkili 20 Türk

​​​​Ankara'da doğan ve yurt dışında aldığı eğitimin ardından 1984 yılında Maxim şirketine teknik eleman olarak işe giren isim, şu anda bu şirkette CEO olarak görev yapıyor. Birçok yeni projenin arkasındaki isim olan Doluca, ACE olarak bilinen kendi sektörünün en prestijli ödüllerine, 2011 yılında "Yılın Şirketi" ve "Yılın Yöneticisi" kategorilerinde aday gösterildi.

5 / 19Amerika'da En Etkili 20 Türk

​​​​​Mehmet Okur Kariyerinin büyük bir bölümünde NBA'de oynayan ünlü basketbolcu, NBA tarihinde NBA'de şampiyon olan ilk ve tek Türk.

6 / 19Amerika'da En Etkili 20 Türk

​​​​​Nevin Şanlı Los Angeles'ta yaşayan başarılı iş adamı, uzun yıllardır ABD'de yaşıyor. Kendisi Sanli Pastore & Hill'in sahibi ve ABD'de büyük bir tanınırlık oranına sahip. Firmasının yaptığı bilgisayar teknolojisi yatırımları da ABD' de büyük ses getirmiştir. 

7 / 19Amerika'da En Etkili 20 Türk

​​​​​​Mersin'de doğan ve üniversite dönemine kadar ülkemizde yaşayan isim Ersal Özdemir, ardından dünyanın en iyi inşaat mühendislik okullarından Purdue Üniversitesi'nde okumuş ve kendi inşaat şirketini kurmuş. Şu anda ise ABD'nin en önemli inşaat firmalarından birinin sahibi. Fakat başarısı sadece bununla sınırlı değil! Kurduğu 'Indy Eleven' futbol takımı Kuzey Amerika'nın başarılı takımlarından...

8 / 19Amerika'da En Etkili 20 Türk

​​​​​​Sıra geldi farklı bir alandan dünyaca tanınan bir isme : Murad Demir. Kendisini ülkemizde çok fazla anmıyor olsak da, aslında o Hollywood'daki bir aktörümüz.

9 / 19Amerika'da En Etkili 20 Türk

69 yaşında olan Kemal Derviş, Dünya Bankası Araştırma Bölümü'nde çalışmış dünyaca ünlü bir ekonomist. 2001 yılında getirildiği Ekonomi Bakanlığı görevinden sonra ülkemizde de oldukça tanınan Derviş, daha sonraları da Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Başkanı oldu. 

10 / 19Amerika'da En Etkili 20 Türk

​​​​​​New York'ta açtığı restaurant ile bir anda Amerika'nın gündemine gelen Salt Bea Nusret Gökçe'nin hareketi tüm dünya çapında üne kavuştu.  

11 / 19Amerika'da En Etkili 20 Türk

86 yaşındaki Vamık Volkan, yaşayan en büyük psikiyatri profesörlerinden biri. 4 kere Nobel Ödülü'ne aday gösterilen Vamık Volkan, aynı zamanda psikanaliz alanının en değerli ödüllerinden "Mary Sigourney Psikanaliz Ödülü"nü kazandı.

12 / 19Amerika'da En Etkili 20 Türk

ABD'nin en büyük yoğurt markası Chobani'nin sahibi Hamdi Ulukaya 'Yaşayan En Büyük 100 İş Dehası' arasına girdi. Geçtiğimiz günlerde Chobani markası dünyayı değiştiren 50 şirketten biri olmuştu. Fortune Dergisi 'Dünyayı Değiştiren Şirketler' listesinde Hamdi Ulukaya'nın sahibi olduğu Chobani markasına yer vermişti. Hamdi Ulukaya bu kez Forbes Dergisi tarafından 'Yaşayan En Büyük İş Dehaları' listesine dahil edildi. 

13 / 19Amerika'da En Etkili 20 Türk

​​​​Başarı, onun için uzun yıllardır alışılagelmiş bir kavram olsa gerek diyebileceğimiz isimlerden Ayşegül İldeniz. Yurt dışında yüksek lisans eğitimi alan İldeniz, 1998 ile 2016 yılları arasında Intel'de çalıştı. Bu firmada çeşitli pozisyonlarda görev alan isim, en son olarak da Yeni Teknolojiler Bölümü Başkanlığı yaptı.

14 / 19Amerika'da En Etkili 20 Türk

​​​​​​1961 yılında İstanbul'da doğan Aslı Demirgüç Kunt, tüm ekonomi camiasının yakından takip ettiği bir isim. 1989 yılından beri Dünya Bankası'nda görev alan isim, şu anda da yine bu kurumun Araştırma Bölümü sorumlusu.

15 / 19Amerika'da En Etkili 20 Türk

​​​​​​Muhtar Kent New York'ta doğan 65 yaşındaki isim, Coca - Cola CEO'su olarak uzun süre göre aldı ve adından çokça söz ettirdi. Daha sonra bu görevinden ayrılan Kent, Coca - Cola'da Yönetim Kurulu Başkanlığı da yaptı. 

16 / 19Amerika'da En Etkili 20 Türk

Mehmet Toner İstanbul'da doğan 59 yaşındaki Toner, Türk biyomedikal mühendisi. Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Bölümü'ne kabul edilmesi ve Harvard-MIT Sağlık Bilimleri ve Teknolojileri Programı'nda profesörlük yapmış olmasıyla da adından sıkça söz ettiren biri.

17 / 19Amerika'da En Etkili 20 Türk

ABD'de Demokrat Parti yöneticilerinden biri olan Murat Güzel, dünyada en fazla tanınan Türklerden. Aynı zamanda, Demokrat Parti'nin Etnik Koordinasyon Konseyi finans yöneticisi görevinde de bulundu.

18 / 19Amerika'da En Etkili 20 Türk

​​​​​​​​​​​​​​50 yaşındaki Daron Acemoğlu, dünyaca ünlü bir ekonomist. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde iktisat profesörü olarak görev almaya devam ediyor. ''Ulusların Düşüşü'' kitabıyla dünya genelinde büyük ses getiren Acemoğlu, aynı zamanda kitaplarından en fazla alıntı yapılan isimlerden biri. 

19 / 19Amerika'da En Etkili 20 Türk​​​​​​​

55 yaşındaki Fahir Atakoğlu, dünyaca ünlü bir Türk piyanist. Avrupa, Japonya ve Kuzey Amerika'da tanınan Atakoğlu'nun ünü tüm dünyaya yayıldı. Müziği, farklı müzik kültürlerini taşıması ve enstrümanlar içermesi nedeniyle oldukça ses getirdi.

​​​​​​​Kaynak: ABD Post

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.