Almanya ve Rusya Arasında 'Siber Saldırı' Krizi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Almanya ile Rusya Federasyonu arasında devam eden siber saldırı krizi yeni bir boyuta taşındı. Rusya’nın, 2015 yılında Alman milletvekillerinin mail adreslerini ele geçirdiği iddiası üzerine başlayan krizle ilgili Rusya’nın Berlin Büyükelçisi Sergey Neçayev Almanya Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

İki ülke arasındaki ilişkileri gerginleştiren olaya ilişkin Almanya Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Miguel Berger, Federal Meclis’te yaptığı konuşmada, siber saldırıyı sert bir dille kınadı. Müsteşar Berger, olayın takipçisi olacaklarını da vurguladı.

RUSYA’NIN 2015 YILINDA ALMAN SEÇİMLERİNİ ETKİLEMEK İSTEDİĞİ İDDİASI

Öte yandan Alman basını, Rus askeri istihbarat teşkilatının (GRU) Almanya’da 2015 seçimlerini etkilemek üzere operasyon gerçekleştirerek Şansölye Merkel dahil pek çok Alman milletvekilinin mail adreslerine ulaşmak istediğinden şüpheleniyor.

ALMANYA BAŞBAKANI MERKEL’E, RUS HACKERLARDAN SİBER SALDIRI

Rusya’nın askeri istihbarat teşkilatının (GRU), 2015 yılında Almanya parlamentosuna gerçekleştirdiği siber saldırıda, Şansölye Angela Merkel’in yazışmalarını ele geçirdiği ortaya çıktı. GRU, 2015 yılında Almanya’ya bir siber saldırı gerçekleştirerek, Merkel’in seçim bölgesi için kullanılan ofise ait pek çok yazışmayı ele geçirdi. (Kaynak:QHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.