Ailesi doğruladı: Salih Müslim dün gece Prag'da gözaltına alındı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Dün AA'ndan geçen bir haberde Eski PYD Eş Başkanı Salih Müslim'in Prag'ta gözaltına alındığı bildirilmiş idi.

Salih Müslim'in oğlu Welat Müslim de bugün bir demeç verdi. Welat Müslim Sputnik'e verdiği demeçte Anadolu Ajansı'nın 'babasının dün akşam Prag'da gözaltına alındığına' dair haberini doğruladı, gözaltıyı bu sabah öğrendiklerini söyledi.

Welat Müslim şöyle konuştu: "Gözaltına alınışını biz de bu sabah basından öğrendik. Olayı parti (PYD) yetkililerine sorduk, onları aradık, doğruladılar. Parti yetkilileri Müslim'in dün gece Prag'da gözaltına alındığını söylediler. Saat kaçta gözaltına alındığını bilmiyoruz. Babam ile birkaç günde bir telefonla görüşüyorduk. En son birkaç gün önce görüşmüştük. PYD ve ailesi olarak serbest bırakılması için grişimlerimiz var. Bir an önce serbest bırakılmasını bekliyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.