"AİLEM NEREDE?" Diye soran Türkistanlı Gence Çin'den küstah cevap!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ailesine ulaşamadığı için sosyal medyada kampanya başlatan Doğu TürkistanÖmer Hamdullah’a Çinli yetkililerden cevap geldi.

Çin tarafından toplama kamplarına götürülen ağabeylerinden haber alamadığı için sosyal medya da kampanya başlatan Ömer Hamdullah’a ulaşan Çinli yetkililer, “Ailen seninle görüşmek istemiyor” dedi.

Doğu Türkistanlı Ömer Hamdullah, Çin tarafından Türkiye’de yatırım yaptığı için toplama kamplarına götürülen ağabeyleri ve ailesine ulaşamıyordu. Bu nedenle sosyal medyada Türkçe, İngilizce ve Arapça videolar hazırlayan Hamdullah, ailesine ulaşmak için Çinli yetkililerden bir cevap istiyordu.

“AİLEN SENİNLE GÖRÜŞMEK İSTEMİYOR”

Hamdullah’ın başlattığı kampanyanın dikkat çekmesi üzerine, Çinli yetkililer Hamdullah’a ulaştı. Çinli yetkili ile arasındaki konuşmayı aktaran Hamdullah, “Ağabeylerime ulaşamadığım için sosyal medyada Türkçe, İngilizce ve Arapça videolar yayınlamıştım. Videoları yükledikten sonra bana bu konuda çok fazla destek geldi. Videoları Çin Konsolosluğunda çalışanlar görmüş ve benimle irtibata geçtiler ve ailem ile ilgili bilgi vereceklerini söylediler. Bir süre bilgi gelmesini bekledikten sonra tekrar bana ulaştılar ve ağabeylerimin hapishanede olduğunu, annem ve kız kardeşlerimin de benimle görüşmek istemediğini belirttiler. Nedenini sorduğumda ise, ‘Sen Çin karşıtı insanlarla birlikte hareket ediyor ve onlarla birlikte yaşıyorsun. Bu yüzden ailen seninle görüşmek istemiyor’ dediler. Benim Çin karşıtı bir örgütte olduğum ya da öyle bir eylem yaptığım yok.” diye konuştu.

“YETKİLİLER BANA ŞANTAJ YAPIYOR”

Çektiği videoların dikkat çekmesi sebebiyle kendisine iftira atılmaya çalışıldığını belirten Hamdullah, “Ben aileme ulaşmak istedim ve videolar çektim. Bu videolar dikkat çektiği için bana iftira atmaya çalışıyorlar. Yaptığım kampanya nedeniyle tehdit ediliyorum. En son tekrar aradılar ve ailemin bilgilerini vermemi istediler. Ağabeylerimi tekrar sorduğumda ise bana bilgi vermediler. Neden hapiste olduklarını sorduğumda sorularım cevapsız kalıyor. Şimdi ailemin bilgilerini verdikten sonra bana geri dönüş yapmalarını beklemekten başka yapacağım bir şey yok.” dedi. (QHA - Ankara)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.