Afrin'de çifte patlama: 10 ölü, 18 yaralı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Suriye'nin Afrin kentinde meydana gelen çifte patlamada 10 kişi hayatını kaybetti, 18 kişi yaralandı. ÖSO birliklerinin üçüncü bir patlayıcı düzeneğini etkisiz hale getirdiği bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu'nun Zeytin Dalı Harekatı'nı başlattığı tarihin 1. yıldönümünde, Afrin'de çifte patlama meydana geldi.

İk saldırı ilçe merkezindeki Kawa kavşağında meydana geldi. Yolcu otobüsüne yerleştirilen bomba, araç kavşaktan geçerken infilak ettirildi.

ÖSO kaynaklarının Sputnik'e aktardığı bilgiye göre, patlamada 10 kişi yaşamını yitirdi, 18 kişi yaralandı.

İkinci saldırı yine merkezdeki işlek bir caddede bulunan çöp konteynerinde yaşandı. Buradaki bombanın patlatılması sonucu ölen ya da yaralanan olmadı.

Kent genelinde teyakkuz durumuna geçilirken, valilik binasının da bulunduğu saldırının yapıldığı Zeytin Dalı Bulvarı ise yaya ve araç kullanımına kapatıldı.

Öte yandan ÖSO birliklerinin üçüncü bir patlayıcı düzeneğini etkisiz hale getirdiği bildirildi.

Resmi Twitter'da görüntüle

Kaynak: Sputnik

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.